Sådan bliver du bedre til at skrive

Har du en indre forfatter gemt i dig? Men kan du ikke helt finde ud af, hvordan du skal finde ordene og sætte dem rigtigt sammen? Der er mange, der går rundt med en forfatterspire i maven. Du kan blive en af dem, der får gjort noget ved drømmen med hjælp fra vores tips, som gør dig bedre til at skrive. 

Hav altid dine læsere for øje

Det vigtigste som tekstforfatter og forfatter er, at man har sine læsere for øje, når man skriver sine tekster. For det er dem, der skal læse det, du skriver. Derfor er det uhyre vigtigt, at du altid tænker dine læsere ind i dine tekster. Læs dem igennem og sæt dig i læsers sted: Er det interessant, det du skriver? Er det noget, man gider læse igen? Eller videre på?

Skriv i øjenhøjde

Som forfatter er det vigtigt, at du altid taler i øjenhøjde med dine læsere. Du må aldrig tale ned til dem. For gør du det, mister du mange af dem undervejs. Brug heller ikke faglige termer, hvis ikke det er nødvendigt eller relevant for din tekst og din målgruppe. Din tekst bliver ikke dårligere af, at du skriver i et sprog, der er forståeligt for din målgruppe.

Brug luft og punktopstilling

Når du skriver, er det vigtigt, at du gør teksten så spiselig som overhovedet muligt. Det gør du blandt andet ved at bruge punktopstilling og have en luftig tekst. Ingen gider læse en tekst uden luft, da det får læseren til at give op på forhånd.

Skriv aktivt og i nutid

Det der gør en tekst mest fængende er, når du skriver aktivt og i nutid. Det skaber et levende sprog og gør det i højere muligt for din læser at leve sig ind i teksten. Så er der langt større succes for, at din bog eller tekstudgivelse kommer til at sparke røv!