Ramt af en skriveblokade? Sådan får du tankerne på gled

Når man skriver bøger, skal man altid have fantasien godt og grundigt skruet i vejret, for det er sådan set det eneste værktøj, eller den eneste faktor, der sikrer, at man kan få skrevet den bedst mulige historie, der vil gøre, at læseren ikke kan lægge bogen fra sig.

Den store fjende mod at kunne skrive er den berygtede skriveblokade. Når man oplever det, så vil det føles som om, man rammer en mur. Uanset hvor meget man prøver at tvinge nye ideer frem, så vil de ikke komme.

Sidder du i sådan en situation, så kan du prøve at gøre noget af følgende.

Læg en edderkop kabale

Det kan være rart at få tankerne over på noget, der slet ikke har noget med historien eller bogen at gøre. Til det er der mange muligheder, men en af de mere populære er lægge en kable.

Der er rigtig mange at vælge imellem og en af de bedste er en edderkop kabale. Når man sætter sig godt til rette og begynder, så vil ens verden komme et helt andet sted hen, og det gør at tankerne måske kan komme tilbage på rette spor.

Gå en tur

Du kan også få tankerne på gled på en helt anden måde. Tag de gode vandresko på og så gå en lang tur. Man behøver som sådan ikke gå at tænke på noget bestemt, mens man vandrer gennem byen eller naturen. Men det kan være med til at hjælpe med at komme videre i tankestrømmen, når man sætter sig tilbage for at skrive bogen.

Ring til en ven

Man kan også vælge at ringe til en god ven. Man kan her snakke om de problemer, man oplever med at få skrevet det ønskede afsnit, eller man kan snakke om alt mellem himmel og jord.

Læs en bog

Det kan også få fantasien på gled ved at blive inspireret fra en anden god bog. Det kan være at denne bruger nogle ideer, som man selv kan låne af, men derudover så er vil det måske også hjælpe at vide, at den forfatter selv har siddet i lignende problemer, og selv har haft problemer med at få skrevet sin bog færdig.

Der er altså mange ting man kan give sig i kast med, og det vigtige er i hvert fald bare, at man ikke giver op. Om man vælger at lægge en kabale, læser en bog eller lignende, så skal man nok komme igennem.