Sådan bliver du mentalt forberedt på gymnasielivet

Har du allerede et ønske om at starte på en gymnasial uddannelse efter sommerferien? Så kan du her læse mere om, hvordan du kan blive mentalt forberedt til gymnasielivet. Det er lidt anderledes end at gå i folkeskole, da man i høj grad selv står til ansvar for at gennemføre uddannelsen.

Fem fifs til at blive klar til en gymnasial uddannelse

 1. Tidsstyring
  Det er vigtigt at være god til at administrere sin tid, inden man starter i gymnasiet. Der vil være mange opgaver og lektier, men derudover er der også en masse sociale arrangementer. Derfor er det en god idé at sørge for at skabe en balancegang imellem det social og skolemæssige. Du kan øve dig allerede nu ved at planlægge dine hverdage, således at du får skabt nogle faste rutiner og rammer for skole vs. dit sociale liv.
 2. Følg med i nyhederne
  Det er en rigtig god idé at have e forståelse for, hvad der foregår i ind- og udland, når du starter på e HTX i København. Det vil nemlig gøre det nemmere for dig at relatere til undervisningen og behandle konkrete problemstillinger ud fra et samfundskritisk synspunkt.
 3. Læs bøger
  Du kan også blive mentalt forberedt på en gymnasial uddannelse ved at læse en masse bøger skønlitterær som faglitterær. Da der vil være en del læsestof på en HTX, er det en god måde at forbedre dine læseevner på, samtidig med at du bliver dygtigere fagligt og kulturelt gennem bøgerne.
 4. Gruppearbejde
  Der vil typisk også være en del gruppearbejde i gymnasiet, hvorfor du allerede nu kan øve dig på at arbejde i grupper og finde ud af, hvad din rolle i gruppearbejdet er. Det er en god øvelse, hvis du vil være blandt favoritterne at arbejde i gruppe sammen med.
 5. Få din søvn
  Søvn er nok noget af det vigtigste for at bevare et sundt mentalt helbred, hvorfor det er en god idé at skabe nogle gode søvnmønstre allerede nu. På den måde vil du forhåbentlig have styr på din rytme, inden du starter på din HTX i København.

Tag en HTX i København

Du kan tage en naturvidenskabelig HTX i København gennem Hotel og Restaurantskolen, hvilket betyder, at du både vil få et teoretisk og praktisk fundament. Det vil give dig mulighed for at få et erhvervsfagligt job efter uddannelsen eller videreuddanne dig – det er altså en måde at åbne flere døre på.