6 bøger, du skal læse i 2018

Hvis du er en bogfanatiker som os, ved du også, hvor svært det kan være at finde ud af, hvilken bog du bør læse næste gang – for der er jo så mange forskellige at vælge imellem! Vi vil gerne gøre det lidt lettere for dig, så vi har her samlet en liste over de 6 bøger, som du bør læse i 2018. Så find en kop the, en pibetobak eller gør dig det komfortabelt med en e-cigaret og en kop kaffe og kast dig over en af disse medrivende bøger!

1. En dag vil vi grine af det af Thomas Korsgaard

Øverst på vores liste er en ny roman af Thomas Korsgaard. Sidste år debuterede Korsgaard med romanen Hvis der skulle komme et menneske forbi, hvilket var en rammende, ærlig og rørende beretning om livet i Udkantsdanmark. Nu er han så tilbage med sin anden roman, og selvom han har en del at leve op til efter sin semibiografiske hjemstavnsdebut, tegner det godt.

Romanen centrerer sig om en familie i underskud, som pludselig kommer til penge og endelig får det, de har drømt om. Vil det så blive godt for enden af grusvejen lidt uden for Skive?

2. Indigo af Vita Andersen

Vita Andersen er tilbage, og det er hun med endnu en hjerteskærende roman. Som i resten af sit forfatterskab kredser romanen om svigt, savn, identitet og kærlighed. Og kritikerne er vilde med det. Romanen har et fint sprog og en fantastisk sammenhæng, der for alvor vidner om en forfatter, som kan sit håndværk til fingerspidserne.

Indigo (roman om en barndom) af Vita Andersen er hård læsning, men det er samtidig en meget smuk og velskrevet roman, som alle bør læse på et tidspunkt (så hvorfor ikke i 2018).

3. Båven om Gud af Hella Joof

Hella Joof opfølger nu kæmpesuccesen Papmaché-reglen med det, som hun selv kalder for et “kættersk kærlighedsevangelium”. I Båven om Gud er Gud en sød gammel mand med hentehår, og Gud må fortvivlet iagttage, hvordan mennesker forvalter den frie vilje og gang på formår at gøre hinanden og sig selv ondt. Så hvad sker der, når Gud lader mennesket lave reglerne?

I selskab med Hella Joofs nye bog er du garanteret varme, smil og mange gode grin. For Hella har lavet en helt igennem charmerende fortolkning af fortællingen om, hvordan det hele begyndte.

4. Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø af Tove Ditlevsen

Tove Ditlevsen er jo faktisk en af vores største digtere, og det kan du få lov at opleve på egen sjæl og krop i denne nye samling af hendes bedste og absolut smukkeste digte. Bogen er udgivet af Gyldendal i anledning af Tove Ditlevsens 100 års fødselsdag, og hvis du ikke kender til hendes digte, er det her et godt sted at starte – og hvis du kender dem, så læs dem en gang til!

Digtene er nøje udvalgt af Olga Ravn, som også har skrevet forordet til bogen.

5. Gå Glip af Svend Brinkmann

Måske du allerede har stiftet bekendtskab med Svend Brinkmann og hans nej-hat? Uanset graden af dit kendskab til Brinkmann kan alle mennesker få noget ud af at læse hans bøger. Gå Glip handler om begrænsningens kunst i en grænseløs tid, for hvordan finder du ud af at sætte pris på værdien af at gå glip af noget?

Læs bogen og bliv klogere på, hvordan du kan vælge at gå glip af noget som en ren eksistentiel, etisk og psykologisk nødvendighed. Hvis du har brug for at trykke pause på det hele, anbefaler vi dig, at du fordyber dig i denne “hovedet på sømmet og samfundet” bog.

6. Bogen om verden af Johan Olsen

Johan Olsen er måske bedst kendt for sin optræden med bandet Magtens Korridorer, men udover det har han medvirket i adskillige tv-programmer – og så arbejder han som forsker ved Københavns Universitet. Med udgangspunkt i sidstnævnte har han skrevet en bog om verden, hvor han på pædagogisk og charmerende vis svarer på livets helt store spørgsmål.

Bogen er måske mest skrevet til børn, men vi vil vove at påstå, at langt de fleste mennesker vil kunne få noget ud af at lære om jorden, universet og os!