Hvor læser du? Få fornyet inspiration til dit læsespot

Hvor sætter du dig, når du skal læse en god bog?

At læse er en skøn måde at fordrive tiden på, få nye indspark eller at koble helt af. Men det gode læsespot kan være andet og mere end blot den sædvanlige lænestol eller under dynen i soveværelset før sengetid.

Vi bringer her inspiration med vores top 3 over lækre lokationer, der på hver deres måde giver dig mulighed for at komme udenfor, ind til byen eller af sted ud i naturen.

LÆSESPOT 1: Altanen

Når du læser en god roman frem for at se film, behøver du ikke bekymre dig om hverken sol på skærmen eller manglende strømstik. Nyd disse klare fordele med en læsestund, der giver sol på næsen og hjemmebrygget kaffe på din altan.

I dag bor flere og flere mennesker i lejlighed i byen, og er du en af de heldige, har du garanteret en altan eller en grøn baggård. Altaner, uanset størrelse, kan give luft og rum til fordybelse i hverdagen. Dette er grunden til, at altanen er et af vores yndlingsspots, når næsen skal begraves i en god bog.

Fornemmelsen af frisk luft i ansigtet giver god energi og velvære. Så grib noget at læse, om det så bare er dagens avis, og stik ud på dit solspot, nyd fuglefløjtet og brug en stund på dig selv. Vi lover, du ikke vil fortryde det.

LÆSESPOT 2: Caféen

Som et andet yndet sted for fordybning og læsning har vi intet mindre end en sand klassiker – caféen, eller kaffebaren.

Tager du på en slentretur ned gennem hvilken som helst større by i Danmark, vil du blive mødt af det samme syn: Læseheste på rad og række, der alle er udstyret med en caffe latte og en fordybelsesrynke mellem brynene.

På caféen får du mulighed for at dykke ind i en livlig atmosfære, nyde en velbrygget kop kaffe og betragte mennesker, der spadserer forbi på deres vej. Nyder du at være omgivet af liv, lyd og hygge, kan et cafébesøg med en bog under armen være lige noget for dig.

Tænk i denne sammenhæng ikke, at det er sært, at du kommer alene. Med en bog under armen er du aldrig helt alene, og du vil føle dig godt tilpas. Brug derfor et solo-cafébesøg som et break i din hverdag. Forestil dig, at du er Jørgen Leth og nyd, at du ikke skal andet end at lytte til kaffemaskinen, der hvæser, og vende siderne i din bog.

I virkeligheden er det ikke meget, der skal til. Kaffen behøver ikke være dyr for, at du kan gå derfra med en følelse af, at dagen har budt på lidt ekstra indtryk. Vær derfor lidt modig, kom ud af lejligheden og oplev livet på gaden med din yndlingskrimi eller en splinterny digtsamling.

LÆSESPOT 3: Stranden

Kan du komme i tanke om et mere fantastisk sted at stikke næsen ned i en bog end på stranden? Vi kan i hvert fald ikke.

På stranden, om den så ligger herhjemme eller under eksotiske himmelstrøg, kan pulsen få lov til at falde helt til ro. Det er den oplagte mulighed for enhver begejstret læser med en bog, som har ligget ulæst hen en tand for længe.

Med fødderne i sandet og lyden fra havet som eneste baggrundslyd kan vi nærmest heller ikke bede om mere. Og har vi ikke allesammen haft gode feriestunder med bøger på stranden?

Forkæl i dette scenarie gerne dig selv lidt. Kom væk fra hverdagen, giv helt slip og lad dig føre derhen, hvor fortællingen tager dig. Her har du mulighed for at give dig i kast med alt fra den store slægtsroman til det samtidskritiske essay – det er helt op til dig.

Har du mod på at sætte prikken over i’et? Medbring kolde læskedrikke, frisk frugt og salte snacks. Så er du godt på vej til en fantastisk læsestund i naturen, der oven i købet har den fordel, at du kan komme derfra med en flot kulør på kroppen.

Hvad mere kan du ønske dig?