I tilfælde af flytning – sådan pakker du dine bøger ned

Fra tid til anden flytter vi alle, privat eller på vores arbejdsplads, til nye hjem eller byer. At flytte er en naturlig del af livet. Og vi vil alle på et tidspunkt stifte bekendtskab med en flytning, der tilmed kan åbne nye døre.

Som en mindre spændende del af dét eventyr, som en flytning kan indebære, er der dog også alle de praktiske og logistiske aspekter, der hører sig til. Står du med en velassorteret bogreol, som mange begejstrede læsere typisk vil, har du derfor endnu et hensyn at tage.

Læs med, når vi hjælper dig til den nemmeste og bedste flytning af din brede bogsamling.

Regel nummer 1: Fordel bøgerne

Den vigtigste og absolut bedste beslutning, du kan tage for dig selv under en flytning, er at gøre dig selv den tjeneste at fordele dine bøger i mange kasser – også med andre genstande.

Hvorfor nu det, tænker du måske? Jo, bøger er tunge. Rigtig tunge faktisk. Men det kan vi vist alle komme til at glemme i vores iver for at være hurtige og effektive. Ved at fylde hele rækken af Gyldendals Traner i samme kasse sætter du ryggen på dine flyttemænd på spil. Resultatet vil nemlig være enormt tunge flyttekasser, og formentlig har hele flytteholdet nok at slæbe på i forvejen med møbler, reoler og stole linet op på række.

Det er i flytningen af dine kære bøger derfor altafgørende, at du holder igen og tænker på vægt. På denne måde er du sikker på at undgå skader, samtidig med at du også kan vide dig sikker på, at flyttekasserne ikke går i stykker på vejen.

Beskyt imod regn og fugt

Som en anden forholdsregel kan det være en god idé at beskytte din bogsamling imod regn eller fugt. Måske du i overgangsfasen til et nyt hjem eller kontor har planer om at få opmagasineret en del bøger. Dette kan foregå i alt fra lejede lokaler til mindre, tørre kældre. Overvej derfor gerne på forhånd, hvordan du opbevarer bøgerne på de nye steder.

En god idé i denne sammenhæng kan enten være at udskifte papkasser til kasser af plastik med tætsluttede lukninger, eller alternativt at vikle plastikposer eller sorte sække om bøgerne, inden de lægges i flyttekasserne. På den måde kan du være helt sikker på at få flyttet bøgerne videre i den samme stand. For er der i virkeligheden noget mere ærgerligt end skjoldede eller ødelagte sider? Nej, vel?

Grib muligheden – sorter i din samling

Med disse ord sagt har vi lagt grunden for den gode og sikre flytning af alle dine bøger. Men alt behøver i denne sammenhæng ikke gå op i opbevaring eller sorte sække. Under enhver flytning er det altid en god idé at sortere dine ting.

Inden du giver dig i kast med at slæbe kasser af romaner fra dit gamle hjem til dit nye, eller fra ét kontor til et andet, kan der være god grund til at kaste et kritisk blik på din samling. Findes der lige nu romaner på din hylde, som du ikke har åbnet så meget som en eneste gang? Eller har du bøger, som du er blevet træt af, fordi du har læst dem gang på gang?

Uanset grunden har du med al sandsynlighed en håndfuld bøger, som gerne må ryge ud. Ryge ud, tænker du måske forfærdet? Ja – og så alligevel nej.

Blot fordi du ikke længere selv har glæde af en bog, bør den ikke nødvendigvis ryge direkte i skraldespanden. Er bogen stadig aktuel og interessant, kan du med fordel sælge den eller alternativt donere den til genbrugsbutikker eller antikvariater. Mulighederne er mange, ligesom du måske har en god ven eller kollega, som med glæde vil overtage en bog eller to.

En flytning kan på den måde være en fantastisk chance for at få ryddet lidt op, fjernet det overflødige og finde ind til den samling, der reelt interesserer dig. Dette skaber overblik og luft i din bogreol i dit nye hjem. Og det lægger i virkeligheden op til, at du kan få spændende nye indslag ind på din bogreol.